Felturbózott vécé várja a Délibe érkezőket

Akadálymentes, zuhanyzóval és pelenkázóval ellátott toalettet adtak át pénteken a Déli pályaudvar aluljárójában.

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) a vécé világnapja alkalmából bocsátotta rendelkezésre az első teljes mértékben felújított nyilvános illemhelyet. A kerekes székeseket külön bejáratú rész és kifejezetten a számukra kifejlesztett szaniterek fogadják. A környezettudatosság szellemében a vízcsapok szenzoros érzékelők segítségével víztakarékosan, sőt a speciális piszoárok vízöblítés nélkül, szagmentesen működnek.

Lehetőség van zuhanyozni és kisbabákat is tisztába tenni. A felszerelések többsége - a hosszú élettartam érdekében - a legkorszerűbb, úgynevezett vandálbiztos típusú - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. pénteken az MTI-vel.

A Toalett Világszervezet kezdeményezésére 2001 óta tartják november 19-én vécé világnapját. Ezzel a nappal elsősorban arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a világ számos pontján még mindig millióknak nincs lehetőségük higiénikus körülmények között és megfelelő intimitás mellett végezni a dolgukat.

Budapest hamarosan további akadálymentes automata illemhelyekkel bővül, ugyanis az FCSM 20 automata - mozgáskorlátozottak számára is használható - köztéri egység szállítására írt ki pályázatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.