Feltört postaládák ügyében nyomoznak a VIII. kerületben

Budapest VIII. kerületében több helyen is előfordult, hogy feltörték a postaládákat. Az egyik helyszínelő rendőr elképzelhetőnek tartja, hogy az ajánlószelvények miatt.

Feltört postaládák ügyében nyomoz a főváros VIII. kerületében a rendőrség - jelentette az MTI munkatársa, aki látta, hogy az egyik Köztársaság téri lakóépületben a postaládák mintegy felét feltörték ismeretlen tettesek.

Az egyik helyszínelő rendőr azt mondta: "az ajánlószelvényekért feltörték a postaládákat". A rendőr szerint kedden a VIII. kerületben több helyen is előfordult, hogy megrongálták a postaládákat. Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette a bűncselekmény tényét, de arra nem tért ki, hogy mit vihettek el a feltört levélszekrényekből.

Jóri András ombudsman úgy nyilatkozott, hogy kockázatos az ajánlószelvény-gyűjtés, és a rendszer lehetővé tesz bizonyos jogsértéseket is. Ha például a postaládákból kilopják az ajánlószelvényeket, ilyen esetben az ajánlószelvénnyel együtt a személyes adatokat tartalmazó értesítő is az elkövető birtokába juthat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.