Féltékenységből szúrta le párját a pécsi férfi

Megölte feleségét egy pécsi férfi, majd sósavat ivott, hogy véget vessen életének. Az emberöléssel gyanúsított tettest a rendőrség a kórházban vette őrizetbe.

A 41 éves Cs. Csabáné október 3-án tett feljelentést a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, mivel vele egykorú férje kalapáccsal támadt rá, és eltörte egyik ujját. Három nappal később az asszony barátnője a rendőrségen jelezte, hogy Cs. Csabáné eltűnt. A rendőrség október 10-én, Pécs és Cserkút határán, egy külterületi dűlőút mellett megtalálta a keresett az asszony holttestét. Megállapították, hogy a nő halálát szúrt seb okozta.

A gyilkossággal az áldozat férjét gyanúsították. Cs. Csabát az egyik pécsi kórház intenzív osztályán vették őrizetbe, a férfi ugyanis a gyilkosság után három nappal végezni akart magával, ezért sósavat ivott. A gyanúsítottat megműtötték, s már túl van az életveszélyen, és mivel kedden kihallgatható állapotban volt, a nyomozók beszéltek vele. A férfi elismerte a bűncselekményt, s azt mondta, hogy féltékenységből támadt a feleségére. Minderről Fellegi Norbert, a főkapitányság osztályvezetője tájékoztatta tudósítónkat.

Fellegi elmondta azt is, hogy a házaspár évek óta állástalan volt, az időt gyakran ivással töltötték, s az alkohol a férfit agresszívvé tette. Cs. Csaba korábban már volt büntetve erőszakos bűncselekmény miatt, s a közelmúltban is indult ellene egy eljárás, súlyos testi sértés gyanújával. A férfi felesége elleni indulatait nemcsak a féltékenység táplálta, hanem az is, hogy az asszony nyáron teherbe esett, ám szülni nem akart, ezért elment abortuszra. A házaspárnak közös utódja nincs, az asszony két gyermekéről nevelőszülők gondoskodnak.

A rendőrség vizsgálja, hogy Cs. Csaba tettében szerepet játszott-e a bosszú, mert ha igen, akkor a gyilkosságot aljas indokkal követte el, s ez a minősítés emeli a rá kiróható büntetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.