Felrobbant egy illegális szeszfőzde Simontornyán

A 42 négyzetméteres szeszfőzdében egy PB-palack robbant fel, a présház összeomlott a detonációban, maga alá temetve a tulajdonost, akit koponyasérüléssel szállítottak kórházba.

Illegális pálinkafőzés közben robbant fel vasárnap reggel egy présház Simontornyán, a balesetben az épület tulajdonosa szenvedett súlyos sérülést - közölte hétfőn az MTI-vel a rendőrség. A helyszínen megtalálták a pálinkafőzés eszközeit, a tevékenységet a bent tartózkodók is elismerték - mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A katasztrófavédelem első tájékoztatása szerint a robbanást egy gázkályha okozta, majd hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a 42 négyzetméteres Derék-hegyi épületben egy 11,5 kilogrammos PB-gázpalack robbant fel. A présház a detonációtól összeomlott, kigyulladt, és maga alá temette annak tulajdonosát; a 44 éves budapesti férfit jelenleg koponyasérüléssel Pécsett ápolják. Az épületben tartózkodó másik két ember nem sérült meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.