Felrobbant egy ház Aranyosapátiban

Felrobban egy lakóház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban vasárnap este. A lakásban négyen voltak, mindannyian súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba. A ház lakhatatlanná vált.

Az aranyosapáti lakásban egy középkorú házaspár, a lányuk és annak barátja tartózkodott, amikor - eddig ismeretlen okból - a tragédia történt. Az elsődleges feltételezések szerint egy gázpalack robbant fel, melynek következtében romhalmazzá vált, majd leégett a ház a nyolcszor tíz négyzetméteres ház.

Az egyik közelben lakó férfi, Gergely Sándor elmondta: hatalmas robbanást hallottak vasárnap este hét óra körül, majd már csak azt látták, hogy 15-20 perc alatt szinte rommá égett az egész ház. A tűzoltók nagyon rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, a vásárosnaményiak kaptak erősítést Kisvárdáról is, de már nem lehetett megmenteni a házat. Pedig nagyon szépen rendben tartott porta volt - tette hozzá a férfi, aki úgy tudja, a család saját lábán ki tudott menekülni a házból.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális mentőszervezetének orvosigazgatója elmondta: a lakásban tartózkodók közül mind a négyen súlyos sérüléseket szenvedtek, egyiküket Debrecenbe, míg a három másik sérültet Budapestre. Úgy tudjuk, az apa sérülései a legsúlyosabbak, ő testfelületének negyven százalékán szenvedett első és másodfokú sérüléseket. Őt, feleségét és lányát a fővárosban, míg a fiatalembert Debrecenben ápolják.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, amelynek következtében a ház teljesen lakhatatlanná vált - mondta el a helyszínen vizsgálatot végző Csobolya László tűzoltó őrnagy. Hozzátette: a garázs előtt egy gázpalackot találtak, amelynek felhasadt az oldala.

A vizsgálat folyik, a helyszínt jelenleg is polgárőrök biztosítják. Az aranyosapáti polgármesteri hivatalban szerettünk volna arról érdeklődni, ha a kórházból kiengedik a házát, ingóságait elvesztett családot, miben tudnak nekik segíteni, de csak a jegyzőnőt sikerült elérni, aki elzárkózott a válaszadástól. Csak annyit mondott: megvárják a vizsgálat végét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.