Felrobbant gázpalack miatt halt meg egy idős nő Bakon

A házában keletkezett tűz és az abban felrobbant gázpalack okozhatta a halálát annak az idős nőnek, akinek a holttestére hétfőre virradó éjjel, az épület oltása után találtak rá a tűzoltók a Zala megyei Bakon.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap éjszaka tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Bakon lángra kapott egy nagyjából 60 négyzetméteres családi ház és az ahhoz tartozó melléképület tetőszerkezete. A házban egy gázpalack felrobbant, három másikat azonban a tűzoltóknak sikerült kihozniuk a lángoló épületből.

Az oltást követően a családi házban egy akkor még azonosítatlan holttestre bukkantak a tűzoltók.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére elmondta: az összeégett holttest a házban élő 76 éves asszonyé. Az elsődleges orvosi vélemény szerint az idős nő halálát az égési sérülések és a robbanás együttesen okozhatta.

A tűz valószínűleg akkor keletkezett, amikor a konyhai kályhából kipattant egy szikra. Ez lángra lobbantotta az ott lévő éghető holmikat, ami ezt követően a gázpalack robbanását is okozta.

A rendőrség közigazgatási hatóság eljárás keretében vizsgálódik a tűz- és a haláleset kapcsán - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.