Felrobbant egy tűzijátékgyár Kínában

Legalább 12 ember meghalt, 33-an megsérültek, két ember pedig eltűnt egy közép-kínai tűzijátékgyárban történt robbanásban. 

A detonáció Hunan tartomány Liling településén történt még hétfőn délután. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet. A hatóságok keddi közleménye szerint a szóban forgó gyár, a Nanyang Export Fireworks Factory rendelkezett a működéséhez szükséges engedélyekkel - írja a BBC.

Helyszíni jelentések szerint az üzem a földdel vált egyenlővé, az udvarán parkoló autók kiégtek, környékét törmelékek borították be, néhány szomszédos épület összeomlott, a távolabbi házak ablakai betörtek. A területet lezárták, a romok eltakarítása és a robbanás okának kiderítése folyamatban van.

A tűzijátékokkal kapcsolatos munkahelyi balesetek a nem túl szigorú biztonsági előírások miatt nem számítanak ritka jelenségnek Kínában. Tavaly 11 ember vesztette életét és 17-en sérültek meg egy a Kuanghszi Csuang Nemzetiségi Autonóm Területen történt robbanás során egy tűzijáték-gyárban. 2013 februárjában pedig egy autópálya hídján robbant fel egy tűzijáték rakétákat szállító kamion.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.