Félmilliót kap, aki egy vakvezető kutya gyilkosát rendőrkézre keríti

A Rusty névre hallgató vakvezető kutya még júliusban pusztult el, de csak mostanra bizonyosodott be, hogy a négylábú segítőt valaki megmérgezte. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola 500 ezer forintot ajánlott fel annak, aki a tettes nyomára vezeti a rendőrséget.

A brutális bűntett még júliusban történt, de az eljárás érdekeit is szem előtt tartva most tudjuk nyilvánosságra hozni a  mérgezés tényét – írja honlapján a kutyaiskola.

A bűncselekmény másik áldozata Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária, az ő hétköznapjait könnyítette meg a vakvezetésre kiképzett eb.

„Együtt jártak munkába Verpelétről Egerbe, a gyerekekért az iskolába, sportolni, sőt munka mellett Miskolcra, az egyetemi előadásokra is. A hűséges, okos vakvezető kutya nyár elején a Miskolci Egyetemen kísérte gazdáját a rektor színe elé a diplomaátadó ünnepségen. A barátok és volt tanárok úgy mondták, együtt lettek doktorok..." - írják.

Az iskola közleményében még kiemeli: az anyagi kár is jelentős, ugyanis a vakvezető kutya kiválasztása, betanítása és a gazdával való összeszoktatás költségei kétmillió forintra rúgnak. Mária ugyan ingyen kapta az iskolától segítőjét, de hónapokig tartó kemény munkával szoktak össze.

Az asszony a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola elnökével közösen tette meg a rendőrségi feljelentést, miután a boncolás eredményei beigazolták a gyanújukat, vagyis hogy Rustyt megmérgezték. Az alapítvány jogásza szerint az ismeretlen elkövető, ha kézre kerül, akár hároméves szabadságvesztéssel is bűnhődhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.