Félmilliós bírság ittas vezetésért Szegeden

A vádlott idén január elején vezette élettársa kocsiját, érvényes járművezetői engedély nélkül, ittas állapotban.

Ittas járművezetés vétségében mondott ki jogerősen bűnösnek egy férfit a Szegedi Városi Bíróság; a vádlottat 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték és mellékbüntetésként egy évre eltiltották a közúti járművezetéstől - közölte Cseh Attila bírósági szóvivő.

A vádlott 2010. január 9-én hajnalban Szegeden vezette élettársa személygépkocsiját, érvényes járművezetői engedély nélkül, az enyhe-közepes fok határát elérő ittas állapotban - közölte a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A férfival szemben a Szegedi Városi Bíróság jogerős ítéletében kétszáz napi tétel pénzbüntetést szabott ki, a pénzbüntetés egynapi tételét pedig 2500 forintban állapította meg. A büntetés az összeg meg nem fizetése esetén kétszáz napi, fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatandó át.

A bírósági szóvivő utalt arra, hogy január 1-jével megváltozott a büntető törvénykönyv: a pénzbüntetés egynapi tételének legkisebb összege a korábbi 100 forintról 2500 forintra emelkedett. Így az ittas járművezetés vétségét elkövetőknek a jövőben pénzbüntetés kiszabása esetén jelentősebb összegű büntetéssel kell számolniuk.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.