Félmeztelen nők lassítják a forgalmat Oroszországban

Félmeztelen modellek tartják magasba a sebességkorlátozó táblákat a Nyizsnyij Novgorod-i Szevernij falu határában, Oroszországban. Az akció része az orosz közlekedésbiztonsági kampánynak. A lányok baleseti gócpontok közelében sétálnak el, így felhívják a figyelmet a gyalogátkelő környéki sebességkorlátozásra. Az akcióról a Daily Mail készített riportot. 

A kampány meglepően hatásos. Jóval kevesebb sofőr lépi át a sebességkorlátozást a faluban és ezáltal a gyalogosok is biztonságosabban tudnak átkelni az úton. Különösen az idősebb helyiek voltak hálásak az ötletért.

Forrás: Daily Mail

„Az autóvezetők nem lassítanak, amikor át akarunk menni az úton. Néha még kiabálnak is, hogy miért sétálunk itt!?” - mondta egy nyugdíjas nő. A kísérlet egyik szereplője, a táblát tartó egyik modell szerint jó ügyet szolgálnak, mert az orosz sofőrök nem lassítanak akkor sem, amikor áthajtanak egy településen.

Forrás: Daily Mail

A férfi sofőröknek is tetszett az ötlet. „Ez szuper dolog, csodálatos. Szeretnék több ilyet látni az út mellett, és tényleg néztem a sebességkorlátozó táblát is.”

Forrás: Daily Mail

Igor Mihajluskin, a helyi rendőrség sajtószóvivője azt mondta, hogy már szerveztek hasonló akciókat a forgalom lassítására. Egyébként a statisztikák szerint az orosz utak a legveszélyesebbek a világon, évente 30 ezren halnak meg közlekedési balesetben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.