Felhőszakadás, jégeső és közel 30 fok várható ma

Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken szerdán is kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Mint írták: szerdán napközben is több helyen várhatók zivatarok. Ezekhez továbbra is leginkább felhőszakadás társulhat, amely során 20-40 milliméternyi eső is hullhat. Emellett viszont néhol jégeső és átmenetileg viharos (60-85 kilométer/órás) szél is előfordulhat.

A Dél-Dunántúlon tartós esőzésre is készülni kell. Leginkább a baranyai részeken akár területi átlagban is nagyobb mennyiségű csapadék hullhat.

Fázni azonban nem fogunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között, északkeleten 29, 30 fok körül valószínű, várhatóan a Dél-Dunántúlon lesz a leghűvösebb. Késő este 20, 25 fok valószínű.

Az OMSZ előrejelzése szerint holnap és pénteken sem várható jelentős változás időjárásunkban, szombaton azonban a legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet, és többórás napsütésre is számíthatunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.