Felgyújtottak egy házat Tatárszentgyörgyön

Valószínűleg benzinnel lelocsolták, majd meggyújtották azt az új házat, amely csütörtökre virradóra lobbant lángra és égett ki Tatárszentgyörgyön.

Hajnali 1 óra 50 perckor érkezett a tűzoltókhoz a jelzés, amely szerint Tatárszentgyörgy egyik rendezett utcájában lángokban áll egy családi ház.

A tüzet eloltották, ám az épület teljesen kiégett. A rendőrség korábbi közlése szerint senki sem sérült meg.

Kocsis István, a Dabasi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a dabasi rendőrök által végzett helyszíni szemle és az első tanúmeghallgatások során kiderült, hogy a tartósan távol lévő tulajdonos egy, a ház mellett álló lakókocsiban tartózkodó fiatalembert bízott meg az ingatlan őrzésével. A rendőrök a lakókocsiban egy még teljesen ki nem ürített benzineskannát találtak, az "őrnek" azonban nyoma veszett, őt keresik a nyomozók.

Mivel a kiégett ház belsejében benzint locsoltak szét, nagy a valószínűsége annak, hogy szándékos gyújtogatás történt, amelyhez köze lehet a lakókocsiban élő férfinek - mondta Kocsis István.

Megjegyezte: a helyzet nem egyértelmű, mert a lakókocsiban is szétfolyt valamennyi benzin. A hajnalban "eltűnt" fiatalember majdani meghallgatása után remélhetőleg többet tud majd a rendőrség.

A tulajdonos élettársát sikerült elérni és kihallgatni - a nő 12 millió forintban jelölte meg a szépen parkosított kertben álló, áprilisban elkészült házban esett kárt.

A dabasi rendőrkapitány közölte: sem az utcában, sem a környéken nem laknak romák, s az egyéb jelekből sem lehet arra következtetni, hogy a tűzeset összefüggne a Tatárszentgyörgyön korábban, romák sérelmére elkövetett bűncselekményekkel. A rendőrség az ügyben rongálás bűntette miatt indított nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.