Felfüggesztett börtönnel a háta mögött száguldozott a budapesti taxishiéna

Többszörösen büntetett előéletű, sőt, éppen felfüggesztett szabadságvesztését tölti az a 23 éves férfi, aki két nappal ezelőtt egy taxival rendezett ámokfutást Budapesten.

Az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a 23 éves férfinak, aki kedden Budapesten több autóban is kárt tett, miközben a rendőrök elől menekült egy taxival. Az ámokfutó, akit kollégáink is láttak menekülés közben, taxisengedély, sőt, jogosítvány nélkül vezette a sárga fóliás járművel.

A rendőrök gyanús viselkedése miatt figyeltek fel rá a VIII. kerületben, a Diószeghy Sámuel utcában, mire a férfi az igazoltatástól tartva menekülőre fogta. Száguldozás közben több járműben is kárt tett, és ugyan senki sem sérült meg, ez nem rajta múlt.

Az üldözés az Erzsébet hídon ért véget, ahol a taxis szalagkorlátnak hajtott. Mint kiderült, nem csak engedély nélkül vezetett, de kis mennyiségű kábítószer is volt nála.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás zajlik ellene, sőt, éppen felfüggesztett szabadságvesztését tölti. Esetében ezért a VI. és VII. Kerületi Ügyészség a bűnismétlés, illetve a szökés és elrejtőzés veszélye miatta a lehető legszigorúbb kényszerintézkedést tartja indokoltnak. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről pénteken dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.