Félezer embertől csalt ki kétmilliárdot egy ebesi férfi

 Több mint ötszáz embernek összesen kétmilliárd forintnál is nagyobb kárt okozott egy ebesi férfi a gyanú szerint. A rendőrség csalás bűntette miatt javasol ellene vádemelést.
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást K. Sándor ebesi lakos ellen, aki az eljárás adatai szerint 547 sértettől összesen több mint kétmilliárd forintot csalt ki jövedelmező befektetések ígéretével - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Dobó Dénes elmondta: egy sértett 2013 áprilisában kötött szerződést a gyanúsított befektetésekkel foglalkozó cégével. A befizetett pénzért cserébe K. Sándor a banki kamatoknál jóval kedvezőbb hozamot ígért. Mivel mindebből semmi nem valósult meg, a sértett az év októberében feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon, amely csalás büntettében rendelt el nyomozást.

A nyomozók megállapították, hogy még 546 sértettje van a bűncselekménynek, és kiderült az is, hogy a sértetteknek összesen több mint kétmilliárd forint káruk keletkezett.

K. Sándort 2013 decemberében őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.