Felesége fegyverével lőtt dámszarvast egy orvvadász

Orvvadászokat fogtak el Mátraverebély határában a bátonyterenyei rendőrök; egyikük, egy 68 éves vízvári férfi a felesége vadászpuskájával ejtett el egy dámszarvast, ő maga azonban nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Dankóné Nagy Éva elmondta: a bátonyterenyi járőrök Mátraverebély-Szentkúton figyeltek fel a földúton közeledő személygépkocsira. Vezetője a rendőröket látva megpróbált visszafordulni, ők azonban utána eredtek, és sikerült megállítaniuk a járművet, amelyben a 68 éves vízvári és egy 53 éves székesfehérvári férfi utazott. Átvizsgálták a kocsit, ahol vászonzsákba rejtve egy kizsigerelt dámszarvasborjút, lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket találtak.

A vizsgálat kiderítette, hogy a dámborjút Szentkút és Márkháza között ejtették el. A 68 éves vízvári lakos nem rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, a vadászpuskát felesége adta át neki, aki jogosult volt a tartására.

A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet, a lőfegyvert, a lőszereket és az eltulajdonítani kívánt vadat lefoglalták, mindhárom érintett - a fegyvert átadó, 58 éves székesfehérvári asszony ellen is - eljárás indult. A bíróság elrendelte a 68 éves gyanúsított házi őrizetét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.