Feldarabolta a transzszexuális feleségét, de elromlott a sütő

Azonosították azt a brutálisan agyonvert, majd feldarabolt nőt az ausztráliai Brisbaneben, akinek maradványaira vasárnap bukkant a rendőrség egy apartmanban. Az indonéz származású transzszexuális Mayang Prasetyot a jelek szerint férje, Marcus Peter Volke verte halálra.

A korábban szakácsként dolgozó férfi megpróbálta megsütni felesége testrészeit, de nem járt sikerrel, mert tönkrement a sütő. Volke a lakására kiérkező rendőrök kopogása hallatán elvágta a saját torkát, majd kiugrott az ablakon.

Hátborzongató és meglepő fordulatokkal teli bűnténytől hangos az ausztrál sajtó. A gyilkosság áldozata, egy Balin férfiként született, 27 éves nő. Az elkövető a férje, aki öngyilkos lett. A nő testrészeit nejlonzsákokba csomagolva és a lakásban szétszórva találta meg a rendőrség. Elszállítottak az apartmanból egy vegyszerekkel teli hordót is, amiben szintén különböző testrészek főttek – adta hírül a Daily Mail.

A férj, Marcus Peter Volke menekülés közben elvágta a torkát, majd átugrott az erkély korlátján és a mélybe vetette magát. A 28 éves férfi holttestére az épület előtti kukákon akadtak rá a rendőrök.

A rendőrség lakossági bejelentés alapján, vasárnap este kereste fel az apartmant, mivel napok óta rothadó hús bűze terjenget az épületben. A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, hogy pontosan mikor történt a gyilkosság. Az egyik szomszéd, Courtney Thoresen-Reichart így emlékezett az orrfacsaró szagra: „Éreztem ugyan valami furcsát pár napja, de hetek óta lefolyó gondokkal küzdünk az épületben".

A pár tavaly augusztusban jegyezte el egymást, de csak november vége felé házasodtak össze. „Nagyon boldognak tűntek decemberben. Volke kicsit félénk srácnak tűnt, nem beszélt sokat" – mesélte el a meggyilkolt Mayang egyik barátja. A név nélkül nyilatkozó ismerőssel a surabayai Goethe Intézetben tanult együtt az áldozat. A gyilkos férj unokatestvére, Troy Volke szerint nagyon boldogok voltak, mindig együtt mentek mindenhová.

Marcus Peter Volke édesanyja egy héttel ezelőtt beszélt fiával, aki akkor teljesen normálisnak tűnt: „Boldog volt és azt tervezte, hogy karácsonyra hazajön". Dorothy Volke azt is elmondta, hogy gyermeke nemrég telepedett le Brisbaneben. Korábban egy óceánjáró hajón szakácsként dolgozott a barátnőjével együtt.

A transzszexuális nőtől úgy búcsúztak a barátai a legnépszerűbb internetes közösségi oldalon, mint örökké vidám és boldog embertől, aki nélkül nem lesz többé ugyanolyan a világ. Prasetyo egyébként korábban egy brit internetes szakportálon transzszexuális luxus kísérő-hölgyként hirdette magát, aki „extra forró az ágyban, nagy banánnal". A közelmúltban a lakóhelye környékén, óránként 500 ausztrál dollárért nyújtott „legfelső osztályú, nemzetközi szolgáltatást" .

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.