Felborult három magyar kenu 17 emberrel Horvátországban

Három kenuban 17 magyar hajózott a Dráva horvátországi oldalán. Az áradás felborította a hajókat, a horvát katasztrófavédelem menekítette ki őket.

A viharos időjárás és a hirtelen megáradt folyó miatt pénteken délután felborult három kenu a Dráván Horvátországban. A vízbe esett 17 magyar állampolgárt, köztük két gyereket a horvát hatóságok segítségével mentették ki.

A kaproncai (Koprivnica) mentési központot a horvát határőrség fél kettőkor értesítette arról, hogy a folyó Jeskova és Botovo közötti szakaszán felborult három kenu. Kimentésükre a határőrség, a rendőrség, valamint a gyurgyeváci és varasdi vízügyi szakemberek indultak el.

A kilométerekre elsodródott magyarok közül tíz embert Gabajeva Greda település közelében, hetet pedig a repasi közúti hídnál mentettek ki épségben a vízből, a parton száraz ruhával és forró itallal látták el őket.

A horvát hatóságok fél öt után zárták le a mentési akciót, amikor a tíz férfit, öt nőt és két gyereket a Berzence-Góla határátkelőnél átadták a magyar rendőröknek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.