Felborult egy román busz az M7-esen

Csodával határos módon csak egy ember sérült meg, amikor felborult egy Spanyolországba tartó, turistákat szállító román autóbusz az M7-es sztrádán Becsehelynél, vasárnap hajnalban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesétől kapott tájékoztatás szerint az autóbusz nem sokkal hajnali fél négy előtt eddig tisztázatlan körülmények között az út menti szalagkorlátnak ütközött majd a vízelvezető árokba sodródott, belecsúszott egy felüljáróba, végül pedig jobb oldalára borult. Az autóbuszon negyvenkilenc turista - köztük több kisgyermek - és két sofőr tartózkodott.

Mint megtudtuk, az utasok közül senki nem sérült meg, csak a jármű vezetőjét kellett - információink szerint bordatörés miatt - kórházba szállítani.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese nem tudott válaszolni arra a kérdésünkre, hogy mi okozta a balesetet, lapunk azonban úgy értesült: vélhetően elaludt a sofőr. Erre utal egyebek mellett az, hogy - a nagykanizsai tűzoltóságtól származó információink szerint - a baleset helyszínén nem volt féknyom, és a sofőr vezetési ideje már a végéhez közeledett, fél órával a váltás előtt történt a karambol, vagyis fáradt lehetett az autóbusz kormányánál ülő férfi.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint az utasok egy másik autóbusszal még vasárnap továbbutazhatnak Spanyolországba. A sztráda 224-es kilométerénél történt baleset miatt több órára lezárták az M7-es autópálya Letenye felé vezető sávjait. Reggel kilenckor azonban véget ért a műszaki mentés, s újra járható volt a sztráda érintett szakasza.

 

Román buszok balesetei Magyarországon

2007. július 19. - A 43-as főúton Makó közelében, egy román állampolgárokat szállító turistabusz összeütközött egy Makó felé tartó, az út bal oldalára áttért, személygépkocsikat szállító trélerrel, melynek következtében a busz a vasúti sínekre zuhant. A balesetben a kamion sofőrje, valamint hat turista a helyszínen meghalt, egy súlyos, kettő életveszélyes, tizenhárom pedig könnyű sérülést szenvedett.

2007. december 3. - A 42-es számú főúton életét vesztette egy román kisbusz vezetője, hét utasa pedig megsérült a Hajdú-Bihar megyei Báránd külterületén, amikor a román kisbusz, vélhetően a rossz látási és útviszonyok miatt, belerohant az előtte haladó magyar kamionba, majd átcsapódva az út bal oldalára frontálisan ütközött egy szemből érkező lengyel kamionnal.

2007. december 14. - Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 152-es kilométerszelvénynél az árokba borult egy román autóbusz. Hárman súlyosan, tízen könnyebben megsérültek.

2008. március 28. - A 8-as számú főúton, a Vas megyei Vasszentmihály és Rönök között, az út menti több méter mély árokba borult egy turistákat szállító autóbusz, amely a romániai Hunyad megyéből az olaszországi Velencébe tartott. A balesetnek egy életveszélyes és három súlyos sérültje van, a mentők összesen 17 sérültet láttak el a helyszínen.

2008. június 8. - Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán, a 125-ös kilométerszelvénynél frontálisan összeütközött egy menetiránnyal szemben közlekedő személygépkocsi és egy román autóbusz. Az autó vezetője a helyszínen életét vesztette, a busz utasai nem sérültek meg.

2009. július 24. - A 43-as főúton, a nagylaki határátkelő közvetlen közelében a Steaua Bucuresti szurkolóit szállító busz hátulról belerohant egy Mercedes kisbusz rendőrautóba, amit nekitolt az előtte lévő Ford rendőrautónak. A Ford sofőrje még ki tudott térni, de a Mercedes kisbusz így egy előtte haladó másik román busznak ütközött. A balesetben a Készenléti Rendőrség nyolc munkatársa sérült meg.

2009. augusztus 12. - A 43-as útról Szeged határában egy román turistabusz összeütközött egy parkoló kisteherautóval és az oldalára borult. Az ötvenkét utas közül tizenketten sérültek meg.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.