Szobrot kapott a tragikusan elhunyt fiatal énekesnő

Három évvel azután, hogy a mindössze 27 éves Amy Winehouse-t holtan találták camdeni otthonában, az észak-londoni kerületben felavatták életnagyságú szobrát.

Amy Winehouse szeptember 14-én lett volna 31 éves, a szobor bemutatását erre az alkalomra időzítették. Az avatáson jelen voltak Amy szülei és számos rajongója is - írja a BBC.

Amy is bekerült a 27-esek legendás klubjába Fotó: HANNAH MCKAY / EPA

Scott Eaton brit szobrászmester csípőre tett kézzel, miniruhában és jellegzetes, dús hajkoronával formázta meg a hatszoros Grammy-díjas énekesnőt. Majdnem az egész szobor szürke, csak az Amy hajában található rózsát festette színesre az alkotó. Amy apja, Mitch „hihetetlenül érzelmesnek” nevezte a szobrot és reméli, a rajongók tetszését is el fogja nyerni.

Amy Winehouse holttestét 2011. július 23-án találta meg testőre az énekesnő észak-londoni lakásán. Súlyos drog- és alkoholproblémái köztudottak voltak, Amy többször járt elvonókúrán is. Halálát az orvosszakértői vélemény szerint alkoholmérgezés okozta. 

Az énekesnő két hónappal 28. születésnapja eltőt hunyt el, így bekerült a rockzene hírhedt Club 27 tagjai közé. A listán olyan, gyakran rejtélyes módon elhunyt hírességek - például Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison vagy Kurt Cobain - szerepelnek, akiket 27 éves korukban ért a halál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.