Felállították az ország karácsonyfáját

A tizenhat méter magas, körülbelül 40-45 éves erdei lucfenyőt, ahogy minden évben, a Kossuth téren állították fel.

A tűzoltók daruval állították a helyére a 19 méter magas, 40-45 éves, három tonnás erdei lucfenyőt, az ország karácsonyfáját a budapesti Kossuth Lajos téren. A fa ezúttal a Vas megyei Felsőcsatárról érkezett. A 470 fős, részben horvát nemzetiségű település az ország nyugati határán, Vas megyében fekszik. A fenyőfát a Vas-hegyen vágták ki kedd délelőtt, 100 méterre a Vasfüggöny Múzeumtól.

Tûzoltók állítják a helyére a  Vas megyei Felsõcsatárról érkezett 16 méter magas, 40-45 éves erdei lucfenyõt, az ország karácsonyfáját a budapesti Kossuth Lajos téren.

A tavalyihoz hasonlóan a honvédség segítségével hozták Budapestre a 2008-ban már bevált katonai szállítóeszközzel, a 24 méteres Kakaduval, melyre rá is írták, hogy az ország karácsonyfáját szállítják. Felsőcsatár polgármestere, Kratochvill Attila és Simon István, a fa eddigi "nevelőapja" társaságában állították fel, majd a tűzoltók elkezdték a hosszadalmas díszítést.

A fenyőt egy tűzoltósági jármű tartotta, míg munkások ékeket vertek a földbe, hogy rögzíthessék a fát.

Gőcze Edit kormánytanácsadó tájékoztatása szerint már a fa érkezéskor is mutatkozott érdeklődés, a másfél- két órán át tartó befaragást többen figyelemmel kísérték. Szerdán a több mint egy kilométer hosszú girlandot és égősort tekerik rá az illatos, zöldellő fenyőre, csütörtökön pedig 1500 gömbbel díszítik fel.

A Meseváros és Mikulásház szombaton 10 órakor nyitja meg kapuit a hatalmas karácsonyfa alatt. Vasárnap 16 órától a magyar Mikulás és lappföldi "kollégája", Joulupukki várja az érdeklődőket, végül a felsőcsatári gyerekek felkapcsolják a karácsonyfa fényeit.

A karácsonyfa december 27-ig lesz az Országház előtti tér látványossága.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.