Feláldozták magukat fiukért a francia szülők

Omella és David Steiner egy éven át tervezték amerikai nyaralásukat, amely végül a végzetük lett. Alábecsülték az elemeket, amikor az Új-Mexikó szövetségi államban található White Sands nemzeti parkban túráztak. A fiuk csak nekik köszönheti, hogy túlélte a kalandot.

Álomnyaralásnak kellett volna lennie, öt hét távol az otthontól, Franciaországtól, az Egyesült Államok nyugati részén. A Reims közeli burgundiai községben élő Ornella és David Steiner egy éven át tervezgették a tökéletes utat, mindent meg szerettek volna mutatni a fiuknak, Enzónak. David apja, a 69 éves Alain Steiner szóvá is tette, hogy kicsit zsúfolt lesz a program, és talán túlvállalták magukat, de hiába. „A gyerekek sokszor nem hallgatnak a szüleikre. Ez azonban számukra végzetes volt" - idézi a Guardian a férfit.

Az 51 éves nő holttestét kedden találták meg a parkőrök egy rutinőrjárat során. Megnézték a telefonját, akkor jöttek rá, hogy valahol a közelben kell lennie egy férfinak és egy kisfiúnak is. A hőmérséklet kedden 38 fok körül volt, a túrázók feltehetőleg nem vittek magukkal elég vizet és ez okozta a vesztüket.

Néhány kilométerrel arrébb rábukkantak a halott férfira és a mellette gubbasztó, kiszáradt és a napégést szenvedett, de életben lévő kisfiúra, mellettük pedig két, félliteres, üres vizespalackra. Enzo, a kisfiú azt mesélte a parkőröknek, az anyja a túra közben rosszul lett, és visszaindult a kocsihoz, de aztán nem hallottak felőle. Idővel apja is rosszul lett, és elvesztette az eszméletét is.  Mivel nem tudta, mit tegyen, úgy döntött, mellette marad.

A szülők minden korty víz után, amelyet ittak, kettőt adtak a kisfiúnak – Enzo valószínűleg ennek köszönheti, hogy túlélte a szülei számára halálos túrát. Alain Steiner azt nyilatkozta, a halál pontos oka egyelőre nem ismert. Ő szerdán szerzett tudomást a történtekről, a külügyminisztériumtól kapott levélben. 

Enzo jelenleg a nagyanyjával van. A Guardian úgy tudja, a nő már a hétvégén visszavitte a kisfiút Franciaországba.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.