Felakasztotta magát a szentkirályszabadjai rém

Öngyilkos lett a szegedi Csillag börtönben a tényleges életfogytiglanra ítélt, hurkos gyilkosként is elhíresült Ember Zoltán.

Felakasztotta magát múlt vasárnap a Szegedi Fegyház és Börtönben a szentkirályszabadjai rém – írja a Délmagyar. Ember Zoltánt a börtönben még sikerült újraéleszteni, de a klinikán már nem tudták megmenteni az életét.

Ember hurkos gyilkosként volt ismert a nyomozóhatóságok számára, mivel áldozatait általában leütötte, kezüket hátrakötötte, nyakukra hóhérhurkot kötött, és a kötél végét a bokájukhoz erősítette, így az idős emberek, amikor magukhoz tértek, egyetlen mozdulattal fojtották meg saját magukat.

A lap úgy értesült, hogy Ember egy lepedővel akasztotta fel magát. A Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya személyiségi jogokra hivatkozva nem erősítette meg, hogy valóban a szentkirályszabadjai rém vesztette életét a hétvégén. A hatóságok annyit azonban elárultak, hogy egy jogerős szabadságvesztését töltő férfi múlt vasárnap felakasztotta magát a börtönben, amit az őrök észleltek. A fogvatartottat a helyszínen sikerült újraéleszteni, de a kórházban később elhalálozott. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget.

Ember Zoltánt többször elítélte a bíróság gyilkosságért. A férfi 1991. október 12-én szabadult hároméves börtönbüntetéséből, és még aznap meggyilkolt egy 85 éves férfit. Nyolc évvel később saját nagybátyját fojtotta meg, majd 2003-ban, 2004-ben is gyilkolt. A szentkirályszabadjai rémet többszörös gyilkosként ítélték tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre 2006-ban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.