Feladta magát a brutális pécsi baltás rabló

Feladta magát és beismerő vallomást tett csütörtökön az a fiatalember, akit az elmúlt hetekben a pünkösdi pécsi baltás rablások elkövetése miatt keresett a rendőrség.

A rendőrség pénteken közölte, hogy a 19 éves Sz. Szabolcsot csütörtök reggel Csurgón fogták el. A pécsi nyomozók figyelték és visszatérően ellenőrizték a vele esetlegesen kapcsolatban álló személyeket. A fiatalember nem bírta tovább, és végül feladta magát. Két nyomozó több mint egy órán át hallgatta ki, végül beismerő vallomást tett.

Sz. Szabolcsot őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról napokon belül dönt a bíróság. Őt és a korábban elfogott 15 éves barátnőjét felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Kőhalmi Zoltán, a pécsi rendőrkapitányság nyomozója kedden számolt be arról, hogy baltával támadt járókelőkre egy tizenéves rablópáros pünkösdkor Pécsen.

A Kaposvár környéki fiatalember és barátnője az egyetemi városrészben az esti órákban egy spanyol orvostanhallgatót, majd egy kutatóorvost támadott meg.

A medikus lány könnyű sérüléseket szenvedett, sikerült elmenekülnie, a férfi azonban súlyosan megsérült, a baltával mért ütésektől szilánkos állkapocscsonttörést és bordatörést szenvedett. A rablók elvették 6500 forintját és a mobiltelefonját.

A feltételezett tettesek nyomára a szemtanúk által adott személyleírások, valamint a zsákmányolt mobiltelefon használata vezetett. A páros lány tagját július elején elfogták, barátja mostanáig szökésben volt. Őt a Kaposvári Városi Bíróság korábban önbíráskodás miatt próbára bocsátotta, a rablást ennek ideje alatt követte el.

Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, tíz év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.