Fel akarta akasztani 8 éves kislányát - 9 év fegyházra ítélték

Jogerősen 9 év fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla hétfőn arra a tiszacsegei férfira, aki fel akarta akasztani 8 éves kislányát - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.

Koszta János tájékoztatása szerint a vádlott, Tóth Gábor 2010 áprilisában ittas állapotban azt követelte a feleségétől, hogy az vallja be, megcsalta őt. A nő tagadott, férje ezért a kislánytól is megkérdezte, hogy az anyja megcsalta-e őt. A gyermek félelmében igennel válaszolt.

A vádlott erre többször megütötte az asszonyt, akinek a feje vérezni kezdett, majd megfenyegette a nőt, hogy megöli. Ezután az udvarról bevitt egy kábelt, csúszóhurkot kötött a vezetékre, majd a kislányt felállította egy padra és a plafonhoz rögzített hurkot a nyakába akasztotta. A felesége könyörgött, hogy inkább őt ölje meg, de a vádlott azzal fenyegetőzött, hogy mindkettőjükkel végez.

A vita közben két helyi férfi érkezett a házhoz, hogy a vádlottól húst vásároljanak, az egyikőjük pedig a kislány segítségére kelt. Az asszony így fel tudta hívni a helyi családsegítő szolgálatot, akik értesítették a rendőrséget.

A bíróság a vádlottat 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérletében, testi sértés kísérletében és négy rendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.