Fel akarta gyújtani unokatestvérét, nyolc évet kapott

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a jászapáti férfit, aki 2013-ban féltékenységből benzinnel lelocsolta, és megpróbálta felgyújtani unokatestvérét.

A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a 31 esztendős vádlottat.

A férfi 2012 őszétől konyhai kisegítőként dolgozott Ausztriában, ahonnan havonta pár napra hazatért Jászapátiba. Időközben az élettársa és a férfi unokatestvére viszonyt kezdtek egymással. A férfit ez nagyon felzaklatta. Kérdőre vonta párját, unokatestvére feleségének pedig azt mondta, hogy meg fogja ölni a férjét. Később személyesen is megfenyegette a szeretőt.

Végül elhatározta, hogy megöli. Tudta, hogy unokatestvére hajnalban egyedül van munkahelyén, mert korábban ő is ott dolgozott, így a telephelyet őrző kutya megismeri.. Alaposan eltervezte a gyilkosság minden részletét, úgy döntött, benzinnel leönti, majd felgyújtja riválisát.

2013. október 16-án, amikor ausztriai munkahelyén szabadnapja volt, hazautazott. Szolnokon vásárolt egy használt biciklit, egy liter benzint, egy mobiltelefont és hozzá egy SIM kártyát is. Ezt unokatestvére nevére aktiválta. Maszkot készített, és váltóruháról is vitt magával.

Hajnalban odament a telephelyre, és amint unokatestvére kilépett az épületből, lelocsolta benzinnel, elővett egy öngyújtót, és a védekezni próbáló férfinak azt suttogta elváltoztatott hangon: "Meghalsz." Az megijedt, kiszaladt a kapun, és elmenekült a kerékpárral, amit a támadója támasztott a bejárathoz.

A férfi dolgavégezetlen taxival és vonattal visszatért Ausztriába. Ott közölték vele, hogy már nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, így másnap hazaindult, és a rendőrök Hegyeshalomnál elfogták.

A vádlott védője több mint egyórás perbeszédében arra hivatkozott, hogy a férfi csupán megijeszteni akarta a riválisát, nem került elő olyan bizonyíték, amely azt támasztaná alá, hogy valóban meg akarta ölni.

A bíróság azonban azt állapította meg, csak a szerencsés véletlennek, a megtámadott lélekjelenlétének és sikeres menekülésének köszönhető, hogy a vádlott nem tudta befejezni a gyilkosságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.