Feketéző BKV-ellenőrök buktak le

Feketéző BKV-ellenőröket kaptak el a rendőrök. Négyszáz forintért árultak jegyeket, illetve saját zsebre bírságoltak. A BKV-szóvivő szerint ilyen még nem volt.

Ez az első eset, hogy ilyen előfordul a BKV-nál - mondta a hvg.hu-nak Kiricsi Karola, a BKV szóvivője. A Rtl Klub Híradójában arról számolt be: az ellenőrök vagy használt jegyet adtak el 400 forintért vagy bizonylat nélkül bírságoltak. Ezt Kiricsi Karola úgy pontosította, hogy az ellenőrök nem használt jegyeket értékesítettek, hanem olyan jegyeket adtak el magasabb összegért, amelyeket hivatalosan nem is árulhattak volna. A saját zsebre dolgozó BKV-sok közül - mint Kiricsi Karola hozzátette - nem biztos, hogy mindegyik szabálytalanul járt el, sőt azt is elképzelhetőnek tartja 3-an nem is tudtak társuk feketézéséről.

A korábban főellenőrként tevékenykedő, mára ellenőrré lefokozott dolgozót két héten belül másodszorra kapják rajta a rendőrök. Múlt alkalommal - rendőrségi jegyzőkönyv híján - csak figyelmeztetést kapott a munkáltatójától, de ezekután - amint a jegyzőkönyvek beérkeznek a BKV-hoz - elbocsátják az ellenőrt, s a másik 3 dolgozó esetleges szerepét is kivizsgálják a szabálysértésben - hangsúlyozta a szóvivő a hvg.hu-nak. Az RTL Klub úgy tudja, vesztegetési eljárás indul ellenük a BKV-nál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.