Fekete estélyi 65 millióért

Diana hercegnőnek nem hozott szerencsét, mégis mesés áron kelt el az eljegyzés után viselt fekete estélyi ruha.

Közel kétszázezer fontért vásárolta meg kedd este egy chilei divatmúzeum Diana hercegnő híres fekete estélyijét, amelyben eljegyzése bejelentése után először mutatkozott együtt hivatalosan Károly walesi herceggel.

A Kerry Taylor aukciósház legfeljebb 50 ezer fontot (17 millió forintot) várt a nevezetes ruháért, ám a chilei Fundacion Museo de la Moda a licit végén 192 ezer fontért (65 millió forintért) vitte el. Jorge Yarur, a múzeum alapítója közölte, hogy halála után a tulajdonában lévő összes Diana-ruhát - köztük immár a fekete estélyit is - a Kensington palotára hagyja, ahol a hercegnő esküvőjétől haláláig élt.

A váll nélküli selyem tafota költeményt Elizabeth és David Emanuel tervezte a 19 esztendős Lady Diana Spencernek számos más ruhával együtt. A kollekciót Emanuelék bocsátották kalapács alá.

Mint Taylor egy közleményben megjegyezte, az esküvőre készülve Diana annyira lefogyott, hogy vissza kellett küldenie a ruhát, hogy bevegyék. Ám mivel ez túl nagy változtatást igényelt, inkább készítettek számára egy kisebbet. Az eredetiről aztán el is feledkeztek, és csak a közelmúltban bukkantak rá újra.

A feketében megjelenő Diana annak idején akkora meglepetést keltett szépségével és szokatlan eleganciájával, hogy azonnal az újságok címlapjára került - mesélte Elizabeth Emanuel. "Ettől a pillanattól vált divatikonná: a sajtó alig tudta kivárni, hogy mit visel legközelebb".

A fekete ruha, melyet Károly jegyeseként viselt 1981-ben.
Designer Elizabeth Emanuel poses with her creation, a black taffeta gown worn by Lady Diana Spencer for her first official appearance with her then fiance, Prince Charles in 1981, at La Galleria in London June 7, 2010. The gown is expected to reach Ł50,000 when it comes to auction at La Galleria, alongside other Emmanuel Royal Archive items, on Tuesday. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.