Fekete furgonban fulladoztak a borjak

Egy európai szintű közúti ellenőrző program miatt buktak le román állatkínzók Borsodban. A rendőrök egy fekete furgonban 16 szarvasmarhaborjút találtak összezsúfolva, a melegben fulladozva.

Police.hu

A járműnek nem volt élő állat szállítására engedéllyel, ennek ellenére 16 darab 100 kilogramm feletti szarvasmarhaborjút zsúfoltak a rakterébe. Bár harminc fok fölötti meleg és hőségriadó volt, az állatokat szellőztetés nélküli fekete furgonban szállították és még vizet sem kaptak. A szállítás során az egyik borjú elpusztult. A helyszínen közreműködő állatorvos is megerősítette a rendőrök gyanúját, miszerint az állatok kifejezetten szenvedtek.

M. Sorin 34 éves és B. Iosif 25 éves román állampolgárokat az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A borjak további sorsáról és az elhelyezésükről az Élelmiszerlánc Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság döntött – írja honlapján a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.