Fejenként öt évet kaptak a zalai leánykereskedők

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a két férfinak a büntetését, akit korábban öt-öt év szabadságvesztéssel sújtottak egy lány "eladásával" és prostitúcióra kényszerítésével összefüggésben.

A 29 éves elsőrendű vádlott 2009 végén megállapodott lányismerősével, hogy prostituáltként "eladja" őt egy zalai községben lakó férfinak, de megnyugtatta, hogy nem sokkal ezután megszökteti, és az érte kapott pénzen pedig osztoznak.

A 48 éves másodrendű vádlott 60 ezer forintot fizetett a lányért, aki a megbeszélt helyen és időben azonban hiába várta "megmentőjét", az ígéretét megszegő férfi elhagyta a települést.

A lány elmondta a "vevőnek", hogy még fiatalkorú és haza akar menni, a férfi azonban közölte vele, hogy a vételárát kölcsönkérte, és 120 ezer forintot kell visszafizetnie. Ezért csak akkor engedi el, ha ezt az összeget prostituáltként megkeresi számára.

A sértett kénytelen volt egy közeli fizetővendég-szobában két-három hét alatt hét-nyolc férfinak alkalmanként 10-15 ezer forintért szexuális szolgáltatást nyújtani, hogy a pénzt előteremtse. Amikor azt hiánytalanul átadta, hazautazhatott.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Zalaegerszegi Törvényszék döntését, amelyben az elsőrendű vádlottat emberkereskedelem miatt öt év fegyházbüntetésre, társát emberkereskedelem és kerítés miatt öt év börtönbüntetésre ítélték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.