Fej nélküli holttestet találtak Komlón, a gyilkosságot kizárják

Fej nélküli férfiholttestet talált két kutyasétáltató Komlón, az eddigi vizsgálatok alapján kizárható, hogy az elhunyt bűncselekmény áldozata lett.

Egy lefejezett holttestet találtak Komlón, a körtvélyesi városrész és Sikonda közötti területen. A tetemre állítólag hétfőn bukkant rá a szántóföld mentén húzódó erdősávban egy arra járó pár kutyasétáltatás közben. Azonnal értesítették a rendőröket, akik a testtől nem messze később a holttesthez tartozó fejet is megtalálták - tudta meg a Dunántúli Napló. A tetem jó ideje fekhetett a szabadban, egy részét már széthordták az állatok.

Nem ez az első eset

A körtvélyesi városrészben egyelőre csak kevesen hallottak az esetről, bár amikor több a lap munkatársai kérdezősködni kezdtek kiderült, nem ez lenne az első alkalom, hogy a városrészhez közeli erdőkben, földeken holttestet találnak. Az egyik – szintén kutyát sétáltató – férfi még emlékezett arra, amikor 5–6 évvel ezelőtt egy fiatal fiú akasztotta fel magát az erdőben, és egy korábbi eset emlékét is felidézte, ami hasonló volt a mostanihoz.

Egy másik helyi lakos szerint mivel a lakótelepen sok család tart kutyát, gyakran viszik őket sétálni arra a környékre; így fedezhette fel akaratlanul is a pár az oszló hullát. Mint mondta, nem bánná, ha a hír mégsem lenne igaz, hiszen bárki is vesztette életét, az tragédia.

A helyi fiatalember nem hiányzott senkinek

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 2010. január 16-án találtak rá a fej néküli holttestre. A halott koponyáját kb. 100 méternyire találták meg a rendőrök, feltehetően az erdei állatok hordták szét a test szabadon maradt részeit.

A helyszíni szemle, és az adatgyűjtés során beszerzett információk alapján megállapítást nyert, hogy a férfi egy 36 éves helyi lakos, akit egy ideje már nem láttak a környéken, de eltűnését senki nem jelentette.

A halál feltételezhetően 4-6 hete állhatott be, az elsődleges orvosi vélemény kizárta az idegenkezűséget. Bűncselekményre utaló adat nem merült fel, így a vizsgálat közigazgatási hatósági eljárás keretében zajlik. A halál pontos okát a boncolás fogja megállapítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.