Fehérvári út: menetrendszerű bankrablás

Bankrablás a Fehérvári úton Budapesten. Nem először, és föltehetően nem is utoljára. A "wiszkis" is ebben a térségben bontogatta szárnyait. Szeretik a bankrablók a környéket. Itt valahogy kínálja magát az Erste Bank fiókja: gyere, rabolj ki!

Kiraboltak egy pénzintézetet pénteken a fővárosban, a XI. kerületi Fehérvári úton - tájékoztatta Hujber Éva, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-t.

A pénzintézetet egy baseballsapkát és napszemüveget viselő ismeretlen férfi, feltehetően fegyverrel fosztotta ki. A helyszínről gyalog menekült el.

Megkerestük a rendőri illetékeseket, s föltettük azt a kérdést, hányadszor rabolták már ki az Erste Bank Fehérvári úti fiókját. Név nélkül kaptuk a választ: sokadszor.

Forrásunk hozzátette, ez itt egy biztos pont, a bankrablók kedvenc gyakorlóterepe, jószerével nincs az évnek olyan időszaka, hogy elkerülnék. Bankrablás-történeti helyszínként is értékelhető, hiszen Ambrus Attila, aki később "viszkisrablóként" elhíresült, szintén itt, ennek a bankfióknak a kirablásával kezdte pályafutását. Ő aztán később más bankokkal is sikerrel próbálkozott.

Lövés, személyi sérülés a legutóbbi Fehérvári úti bankrablás során nem történt. A rendőrség megkezdte a nyomozást - közölte Hujber Éva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.