Fehérneműre vetkőztettek egy nőt a Decathlonban

Biztonsági őrök előtt kellett bugyira és melltartóra vetkőznie egy fiatal orvosnőnek a szegedi Decathlon Áruházban. A nő állítólag gyanúsan viselkedett.

A nő még nyáron vásárolt a sportáruházban, de panaszát csak most bírálta el a fogyasztóvédelem. A hatóság szerint nem történt jogsértés.

A fiatal orvosnőt még a lopásjelző kapu előtt megállította az áruház biztonsági személyzete, hogy rutinellenőrzést tartsanak - mesélte a Délmagyarnak az érintett nagymamája.

Először a vásárló táskáit és a ruháit kezdte vizsgálni a két női biztonsági őr, míg egy másik férfi társuk a raktárajtó előtt maradt. Később azt kérték az orvosnőtől, hogy vetkőzzön fehérneműre, ekkor azonnal kérte a panaszkönyvet.

A panaszkönyvet nem kapta meg, sőt, miután azt mondta, szeretne hazajutni a kisgyerekéhez, akire más vigyáz, a biztonságiak csak annyit mondtak neki, hogy nehezen hiszik el, hogy 9 hónapja szült, mert nincs elhízva. A nő végül engedve a nyomásnak levetkőzött, de semmit nem találtak nála.

Az áruház elismerte, hogy átvizsgálták a nőt, de szerintük nem történt szabálytalanság. A Fogyasztóvédelem is ellenőrzést tartott a boltban, de semmilyen kihágást nem találtak.

Mint kiderült, a szegedi áruház biztonságára egy külső cég vigyáz, akikkel már egyeztettek arról, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő. Azt viszont érdemes tudni, hogy a biztonsági őr csak akkor tartóztathatja fel a vásárlót, ha például felvétellel vagy más dologgal is bizonyítható, hogy lopást követett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.