Hipóval torzította el a gyönyörű modell arcát

Két év és három hónap börtönbüntetést kapott Nagy-Britanniában egy 18 éves lány, amiért hipót öntött egy iskolatársa arcába tavaly augusztusban. A 17 éves, korábban modellként dolgozó áldozat súlyos égési sérüléseket szenvedett, átmenetileg megvakult és parókát kénytelen viselni.

Az áldozat, Victoria Smith olyan súlyos pszichés traumát élt át a támadás és külseje elcsúfítása miatt, hogy öngyilkosságot kísérelt meg. Támadója, a 18 éves Rebecca Morris azért bántalmazta, mert úgy hitte, Victoria panaszt tett ellene, és emiatt rúgták ki az iskolából. A lányok régóta haragban voltak, mivel Rebecca és barátai zaklatták Victoriát az interneten.

Az incidens egy házibuliban történt, ahová Rebecca csalta el modellkedő haragosát. A támadó, amikor a maró vegyületet Victoria arcába vágta, azt kiáltotta: „Tessék, egy löket fehérítő egy löket vodka helyett. Ezt azért, mert kirúgtak az iskolából!"

A maró folyadék súlyos sérüléseket okozott: a 17 éves lány átmenetileg elveszítette a szeme világát, arcán maradandó égési sérülések keletkeztek, a haja bezöldült és kihullott, ezért parókát kell hordania. Victoriának jelenleg szemcseppet kell használnia, mivel krónikus szemszárazságban szenved és homályosan lát. A normálisnak számító kilenc méter helyett mindössze egy méteres távolságon belül látja a dolgokat.

Rebecca a bíróságon bűnösnek vallotta magát. A lány beismerte, hogy szándékosan akarta elcsúfítani haragosát. Az ítéletet súlyosbította, hogy Victoriának olyan komoly lelki traumát okozott a támadás, hogy azóta fél elhagyni az otthonát és öngyilkosságot is megkísérelt.

Victoria Smith korábban is depresszióval küzdött, de a kezeléseknek köszönhetően képes volt „teljes életet élni". Ezért kezdett modellkedni is. Mivel az arcát maradandó sérülés érte, lány kénytelen volt felhagyni az önbizalmát korábban helyreállító munkával.

David Tremberg bíró az ítélet indokolásakor elmondta, hogy Rebecca aljas szándékból követte el tettét, hisz teljesen tudatában volt annak, milyen súlyos sérüléseket okoz majd a fehérítővel, mely csak azért nem okozott nagyobb bajt, mert a Victoria barátja gyorsan cselekedett és a kezében lévő üdítőt azonnal a fájdalomtól üvöltő lány arcába locsolta.

„Ő [Victoria] visszaesett a depresszióba. Szenved a bevillanó emlékektől, pánikrohamai és öngyilkossági gondolatai lettek. Sőt, tavaly október végén meg is kísérelte eldobni magától az életét" – sorolta a bíró a vádlottnak, hogy milyen következményekkel járt a tette.

Tremberg bíró azt is kiemelte, hogy Rebecca Morris nem először áll bíróság előtt. Korábban azért ítélték el, mert késsel fenyegette meg az apját.

„Úgy tűnik, az esetből nagyon keveset tanult, vagy inkább semmit" – jegyezte meg a bíró, aki két év, három hónap börtönbüntetésre ítélte a lányt, aki négy évig Victoria Smith közelébe se mehet - írja a Daily Mail konzervatív brit bulvárlap. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.