Fehér tigris falta fel a kisfiút az állatkertben

Egy fehér tigris megtámadt és megölt egy iskolás fiút kedden a Delhi Állatkertben.

Az India Today-nek az állatkert igazgatója, R. A. Khan azt nyilatkozta, hogy a fiú maga ugrott be a ragadozó területére, mások szerint azonban a kerítés meglehetősen alacsony volt, és amikor a fiú áthajolt, a tigris felugrott és elkapta.

Az AFP hírügynökség által megszólaltatott szemtanúk arról számoltak be, hogy a fiatal fiú valóban áthajolt a kerítésen, ám végül beesett a tigrisek kifutójába, ahol az állat azonnal megragadta és végzett vele. Ezzel szemben mások a The Times of India újságírójának azt mesélték, hogy a tigris nem támadt azonnal, azonban a fiú megrémült, és kövekkel kezdte dobálni a nagyragadozót.

A különböző hírügynökségeknek nyilatkozó emberek abban az egyben egyetértenek, hogy az állatkert munkatársai, a fehér tigris gondozói meglehetősen későn, jó húsz perccel a történtek után értek csak a helyszínre. A fiúnak addig sem segített senki. Egy szemtanú mesélte, hogy a tigris a nyakánál ragadta meg, ő pedig görcsben vonaglott a fájdalomtól.

A fiút még nem azonosították.

A fehér tigris nem egy külön faj, valójában fehér színű bengáli tigrisekről van szó. Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában és Mohannak nevezték el. Ettől a tigristől származik a jelenleg fogságban élő összes fehér tigris, mintegy 250 példány.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.