Fehér színész játszhatja Michael Jacksont

"Én egy fehér, középosztálybeli fickó vagyok Londonból. Engem legalább annyira meglepett a dolog, mint önöket" - vallotta be a hír kapcsán Joseph Fiennes.

A Szerelmes Shakespeare címszerepével ismertté vált színész a tervek szerint egy brit tévéfilmben alakítaná a 2009-ben elhunyt énekest.

A színészt magát is meglepte a felkérés. Az Entertainment Tonight-nak azt mondta, érti, miért okozott felháborodást az, hogy őt választották, azonban úgy gondolja, nem a bőrszínének kellene döntőnek lennie egy ilyen kérdésben.

"Jacksonnak nyilvánvalóan volt egy pigmentációs problémája, ezt én elhiszem. Valószínűleg az élete vége felé közelebb állt a bőrszíne az enyémhez, mint az eredeti bőrszínéhez" - mondta a brit. 

"Némileg furcsa, de a forgatókönyv remek és a három főszereplő közti kapcsolat vicces és érzelmekkel teli" - próbálta eloszlatni a kétségeket Fiennes. 

Az Elizabeth, Michael and Marlon egy roadmovie, ami a 2001. szeptember 11-i terrortámadás éjszakán játszódik. Egy városi legenda a történet alapja, arról, hogy Jackson, Elizabeth Taylorral és Marlon Brandóval New Yorkban ragadnak a repülési tilalom miatt és úgy döntenek, hogy autózással töltik az éjjelt. A vígjáték másik két címszerepében Stockard Channinget és Brian Coxot találjuk.

A sztorit először a Vanity Fair írta meg 2011-ben. A cikkben Jackson egy korábbi alkalmazottjára hivatkoznak. "Egészen Ohióig eljutottak. Csak ők hárman egy autóban, amit ők maguk vezettek."

Brando állítólag azzal bosszantotta útitársait, hogy majdnem minden gyorsétteremnél meg akart állni, ami mellett elhajtottak. Taylor egyik asszisztense szerint azonban a színésznő New Yorkban maradt és egy nappal a támadás után ellátogatott a Ground Zerohoz.

A félórás filmet idén fogják levetíteni egy sorozat részeként, ami a művészet és kultúra történelmének valószínűtlen sztorijait dolgozza fel - számolt be a BBC

A szereposztás bejelentésének időzítése nem nevezhető a legszerencsésebbnek, az Oscar-díjat ért rasszista vádak és a fekete színészek bojkottja közepette egy fehér színésznek adni egy színes bőrű ikon életéről szóló film főszerepét legalábbis bátor húzás.

Michael Jacksonról többször megírta a sajtó, hogy mesterségesen fehérítette a bőrét, a legutóbbi álláspont szerint azonban egy vitiligo nevű, a bőr festékanyagainak hiányát okozó betegség okozta. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.