Fehér oroszlánok az abonyi állatkertben

A fehér oroszlán a kihalás szélén áll, és az állatkertekben is mindössze néhány száz példány él.

Az abonyi Magán Zoo Magántulajdonú Állat- és Szabadidőpark két új, nyolchetes fehéroroszlán-kölyke május 27-én.
Az abonyi Magán Zoo Magántulajdonú Állat- és Szabadidőpark két új, nyolchetes fehéroroszlán-kölyke május 27-én. MTI Fotó: Mészáros János

Magyarországon jelenleg hat példány található , közülük kettő nemrég érkezett az abonyi Magán Zoo Magántulajdonú Állat- és Szabadidőparkba.

Tóth Tibor, a Maganzoo Állat-és Szabadidő Park igazgatója lapunknak elmondta, hogy a két ritkaság Olasz Állatkertből érkezett, egy hím és egy nőstény, mindketten 8 hetesek. Az olasz állatápolók kéntelenek voltak elvenni a kicsiet a hanyag oroszlánmamától, mert a csapadékos időjárásban a kölykök szeme-szája telement sárral. A gondozók kézzel kezdték el őket nevelni, majd 5 hetesen eladták őket.

Az oroszlánokat az abonyi Állatkert vásárolta meg. A vezetőség azt szeretné, ha az állatok életük végéig náluk maradnának, ugyanis a természetben már nincs fehér oroszlán, kihaltak. A világ össze állatkertjében összesen kb. 200 egyed él. A két kisoroszlán valóságos kincsnek számít, mivel a későbbiekben párt alkotva családot alapíthatnak.

- A kölykök már minden nap láthatók az állatkertben, délelőtt 11 és délután 14 órakor egyelőre fél-fél óra időtartamban, az etetésük alkalmával - tette hozzá az igazgató.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.