Fehér oroszlán született egy spanyol cirkuszban

Fehér oroszlán született egy Madrid közeli cirkuszban. A nagyragadozó rendkívül ritka, albínó változatából alig ötven példány él még a világon - számolt be a szenzációként tálalt eseményről pénteken a spanyol média.
Az egyelőre még csak 800 grammos állatkölyök teljesen egészséges
Az egyelőre még csak 800 grammos állatkölyök teljesen egészséges

A cirkusz tájékoztatása szerint az egyelőre még csak 800 grammos állatkölyök teljesen egészséges. Néhány hónap múlva a cirkusz egyik fő látványossága válhat belőle és mikor elég idős lesz, idomítani is fogják, hogy szerepelhessen az előadásban - fűzte hozzá Ignacio Pedrera, a cirkusz szóvivője.

A cirkuszban nem most született először fehér kölyök. Két évvel ezelőtt az anyaállat már világra hozott két kisoroszlánt, ma már mindketten a toledói állatkert lakói. Az anyaoroszlán nem szerepel a cirkusz műsorában, azért tartják, hogy utódokat hozzon a világra, ezzel csökkentve az albínó változat kihalásának esélyét. A szóvivő szerint mindössze ötven fehér oroszlán él a világon, többségük cirkuszban vagy állatkertben.

A fehér oroszlánokról évszázadok óta regélnek az afrikai mítoszok és legendák. El sem hitték létezésüket, amíg 1928-ban sikerült befogni az első példányt. Manapság csak a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban élnek szabadon fehér oroszlánok.

Magyarországra legutóbb májusban érkeztek fehér oroszlánkölykök az abonyi magánállatkertbe. Ellőtte 2013-ban a Szegedi Vadaspark gazdagodott egy hím és egy nőstény példánnyal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.