Fegyverviselés miatt felfüggesztettek egy ovist - buborékfújó volt nála

Az ötéves kislány édesanyját az iskola értesítette, hogy lányát felfüggesztették, mert fegyvert hozott az intézménybe. A halálra rémült szülő megdöbbenve fedezte fel, hogy egy buborékfújó-pisztoly miatt büntették meg a gyereket.

A kislány édesanyja szerint a gyerek akkor csempészhette be a Jégvarázsos tartállyal ellátott, kék és narancssárga műanyag játékot a hátizsákba, amikor ő nem figyelt oda - számolt be a Daily Mail.

A nyilvánvalóan veszélytelen tárgy felfedezésekor azonban az intézmény nem elégedett meg a szülők értesítésével és egy figyelmeztetéssel. Az anya kérése ellenére az iskola teljes szigorra lesújtott a gyerekre.

Az inkriminált fegyverhez hasonló buborékfújó pisztoly
Az inkriminált fegyverhez hasonló buborékfújó pisztoly
nonstopparty.co.uk

 

Az intézmény által kiadott állásfoglalásban azt írják: "Habár tisztában vagyunk vele és megértjük, hogy a szülőknek fenntartásai vannak ezzel a szabállyal kapcsolatban, tekintettel a gyerek korára és a tárgy jellegére, a felfüggesztés összhangban van a kerületi szabáylzattal és azzal, ahogyan az intézmény a hasonló helyzeteket kezelte a tanév folyamán."

"Azok a diákok, akik a tanév folyamán nerf (szivacslövő) puskát hoztak az iskolába, szintén egynapos felfüggesztést kaptak. A fegyverek - legyenek azok valódiak vagy másolatok - behozatala nem csak biztonsági kockázatokat rejt, de elvonja a diákok figyelmét a tanulástól" - szögezte le az iskola. Emellett arra kérik a szülőket, hogy legyenek partnerek a szabályok betartásában, és ha szükséges, kutassák át a gyerekek táskáit.

Az anya szerint annyira nyilvánvalóan veszélytelen a fegyver, hogy bőven elég lett volna, ha az illetékesek szólnak neki és megbeszélik a dolgot. Így azonban az eset bekerül a gyerek iskolai életét dokumentáló aktákba és bármikor hivatkozhatnak rá, akár a későbbi felvételijén is. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.