Fegyverrel is öl a drog

Huszonegy ember vesztette életét Mexikó északi részén a kábítószer-csempészéssel összefüggő újabb erőszakos bűncselekményekben - közölték helyi idő szerint kedden a latin-amerikai ország hatóságai.

Hat holttestet találtak egy kiégett autóban az amerikai-mexikói határnál, az egyesült államokbeli San Diegóval átellenben fekvő Tijuanában. A tetemek közül négy az utastérben volt, kettő a csomagtartóban.Az áldozatok minden jel szerint kábítószercsempészek voltak - közölte a rendőrség.

További 15 ember lett gyilkosság áldozata hétfő éjjel és kedd este a texasi El Pasóval átellenben fekvő Ciudad Juáerezben. Öt embert egy autómosóban öltek meg; az áldozatok között volt a vállalkozást irányító testvérpár. Előző éjjel fegyveresek megölték egy vasárubolt női tulajdonosát és négy másik embert, percekkel később pedig egy másik fegyveres osztag lelőtte egy kisteherautó öt utasát.

Ciudad Juárezben követik el a legtöbb gyilkosságot egész Mexikóban; idén eddig több mint 1300 emberölés történt a városban, ahol ádáz harcot vív egymással két drogkartell, a Juárez és a Sinaloa.

Közben nyolc, golyó lyuggatta holttestet találtak Mexikó déli határvidékén, egy guatemalai határvárosban. Az áldozatok valószínűleg kábítószer-csempészek voltak. A körzet, ahol megtalálták őket, az északra tartó kokainszállítmányok átrakóhelye; a tengeren érkező árut itt teszik partra, hogy szárazföldön átcsempésszék Mexikóba.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.