Fegyvernek hitték a mobilját, ezért agyonlőtték

Halálos lövéseket kapott egy férfi a Las Vegas-i rendőröktől, miután azok fegyvernek hitték a mobiltelefonját. A 23 éves Keith Childress Jr. ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem jelent meg a bírósági tárgyalásán, ahol elítélték.

Lelőttek egy körözött férfit a hatóságok Las Vegasban. A 23 éves fiatalt több bűncselekmény miatt elítélték Arizonában – tudatta a férfi ügyvédje szombaton.

Brad Reinhart elmondta, hogy utoljára múlt hónapban beszélt ügyfelével, akit marihuána- és fegyverlopással vádoltak. Az ügyvéd hozzátette, Childress nem jelent meg az utolsó tárgyalásán, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Las Vegas-i rendőrség állítása szerint azért körözték a férfit, mert erőszakos bűncselekményeket követett el Arizonában, gyilkossági kísérletet is beleértve. Reinhart azonban ezt cáfolta. Mint mondta, ügyfele súlyos bűncselekményt követett el, de nem volt érintett gyilkossági kísérletben.

Childresst december 17-én távollétében el is ítélték betörésért, fegyveres rablásért, emberrablásért és súlyos testi sértésért. A Las Vegas-i rendőrség csütörtökön futott bele a férfibe, aki menekülőre fogta a dolgot. A rendőrség azonban megtalálta őt a belvárostól nyugatra, és mivel úgy tűnt, hogy lőfegyver van nála, lelőtték. Két tiszt nyitott rá tüzet, miután Childress nem engedelmeskedett a parancsoknak.

A férfi a helyszínen meghalt – írja a Guardian. A halottkém szerint halálát több lőtt seb okozta. A rendőrség később felfedte, hogy Childress kezében egy mobil volt.

A Las Vegas-i rendőrségen belső ellenőrzést indítottak, hogy kivizsgálják a történteket. Matt McCartha rendőrkapitány elmondta, hogy a járőrök helyesen jártak el, mivel a férfi lakott területen tartózkodott, kezében egy pisztolynak látszó tárggyal, és a rendőrök parancsainak sem engedelmeskedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.