Fegyverkereskedőkre csaptak le Budapesten

Fegyverkereskedőket fogtak el a Pest megyei rendőrök csütörtök este a fővárosban - tájékoztatott a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken.

Papp Péter közölte: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályára érkezett információ alapján csaptak le két fegyverkereskedőre. Az akciót a főváros XI. kerületében csütörtök este hajtották végre.

A felderítő osztály hosszabb ideje folyó munkájának, illetve a befutott információknak köszönhetően került sor a rajtaütésre, amelyet a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálata (TESZ) a megyei kapitányság irányításával hajtott végre. Mivel egy egész fegyverarzenált birtokló bűnözőkről volt szó, csakis a speciális szolgálat „gyűjthette be" a két férfit. A rajtaütés ilyenkor olyan gyors, hogy se idő, se alkalom nincs egy esetleges ellentámadásra, fegyverhasználatra, így az elfogás környékén sem sérülhet senki - mondta Papp Péter.

A főváros XI. kerületében két PA-pisztoly, száz lőszer és két hangtompító adásvétele közben ütött rajta a két férfin a TESZ. A házkutatáskor egyebek mellett egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, számos lőszert, két Police-feliratú bevetési mellényt, egy hatástalanított Skorpió típusú géppisztolyt, valamint csuklyákat találtak és foglaltak le - mondta a bűnügyi igazgató.

Alapos a gyanú, hogy a hatástalanított fegyvereket élessé akarták visszaalakítani az őrizetbe vett férfiak, akik ellen a BRFK és a XI. kerületi rendőrkapitányság folytat eljárást - egyelőre fegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt.

Papp Péter hozzáfűzte: ez a minősítés még változhat, mivel a jelek szerint fegyverek kereskedésével foglalkozó bűnözőkről van szó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.