Egy román férfi lőhette agyon a házaspárt Nyíregyházán

Egy családi házban lőtt rá a házaspárra egy ismeretlen férfi szerda délután Nyíregyházán. A nő a helyszínen életét vesztette, a Blikk információja szerint a kórházban a férfi is belehalt a sérüléseibe. A házban volt egy hétéves ikerpár is, nekik nem esett bajuk.

Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra.
Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra.
Taipusz Attila / MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a támadó egy Friss utcai családi házban lőtte meg az ott élő házaspárt. Az elkövető férfi elmenekült, nagy erőkkel keresi rendőrség.

A családi házat harminc-negyven méternél közelebb nem lehet megközelíteni, a közeli 41-es főút városba bevezető szakaszán is több rendőrautó áll, írja az MTI. A szon.hu tudósítása szerint a Friss utcán mintegy húsz házat érintő területet zártak le a rendőrök. Egy közelben lakó férfi úgy tudja, hogy a meglőtt férfi egy építkezési vállalkozó, aki családjával tavaly ősszel költözött az utcába.

A délután háromnegyed négy körül történt tragédiára úgy derült fény, hogy az egyik gyerek, egy kislány az utcára rohanva kért segítséget.

A 24.hu úgy tudja, az elkövető – akit lapzártánkig nem fogtak el – egy külföldi orvos, aki évek óta Magyarországon praktizál. Információik szerint szerelmes volt a nőbe, de nem alakult ki köztük semmit a férfi nem tudott elfogadni. Szemtanúk szerint a feltételezett támadó, egy hosszú hajú férfi, egy biciklin menekült, miközben egy harmadik emberre is tüzet nyitott.

Az MTI közlése szerint a rendőrség egy román állampolgárságú férfit gyanúsít. A korábbi hírek szerint a szemtanúk egy hosszú hajú férfit láttak, aki biciklin menekült, miközben egy harmadik emberre is tüzet nyitott. A rendőrség tájékoztatása szerint azonban az 54 éves Dan Stamatiu egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. A police.hu-n egy fénykép is van a férfiról:

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.