Fegyveres keltett riadalmat a holland köztévé épületében

Letartóztatták azt a 19 éves férfit, aki csütörtök este fegyverrel a kezében követelte, hogy élő adásban beszélhessen a NOS holland közszolgálati televízió hírműsorában.

A fegyverrel - amelyről utóbb kiderült, hogy nem valódi - érkező fiatalember a köztévé Hilversumban található épületébe lépve követelte, hogy vezessék a híradó stúdiójába, ám az őrök végül máshová vitték - mondta Jan de Jong, a NOS igazgatója.

Az elegáns öltönyt viselő férfi indítéka egyelőre nem ismert. Holland sajtóértesülések szerint Pijnackerben él, és a Delfti Műszaki Egyetemre jár. Az AFP azt írja, a neve Tarik, édesanyja holland, édesapja egyiptomi. Állítólag nemrég vesztette el a szüleit.

A stúdióban az illető azt állította, hogy ha nem teljesítik követeléseit, Hollandia számos pontján robbanások fognak bekövetkezni. A tévé egyik riporterének azt mondta, hogy egy hackercsoport tagja, egy másik, a NOS által közzétett felvételen pedig arról beszél, hogy titkosszolgálatokkal áll kapcsolatban.

Az épület evakuálását követően a rendőrök megrohamozták az épületet, a férfi pedig ellenszegülés nélkül letette a fegyverét és megadta magát. Őrizetbe vették, fenyegetéssel, fegyverbirtoklással és túszejtéssel vádolják. Az akció során senki sem sérült meg.

Ivo Opstelten holland belbiztonsági és igazságügyi miniszter azt nyilatkozta, az elsődleges információk szerint a férfi magányos elkövető. A NOS igazgatója elmondta, hogy a férfi 10 perces műsoridőt kért, hogy tudathassa követeléseit. Erre nem került sor, a székházat a történtek miatt hamar kiürítették, így a tévé esti hírműsora is elmaradt. A csatornán este nyolckor megjelenő üzenet azt írta, hogy a körülmények miatt az adás nem érhető el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.