Fegyvereket foglaltak le Rózsa Flores Eduardo házában

Bejelentésre vonult ki és tartott házkutatást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rózsa Flores Eduardo szurdokpüspöki házánál; a bejelentés arról szólt, hogy lőfegyverek, robbanóanyagok vannak a házban - közölte az ORFK.

A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton bejelentésre vonultak ki, és különböző tárgyakat foglaltak le, amelyek szakértői vizsgálata még tart, így ezekről egyelőre nem beszélnek. Az MTI úgy tudja, a rendőrség lőfegyvereket foglalt le. Az ORFK információi szerint a férfi Magyarországon nem volt büntetve.

A rendőrséghez egyelőre nem érkezett megkeresés a bolíviai hatóságoktól; az ORFK még múlt héten tájékoztatást kért a bolíviai rendőrségtől az Interpolon keresztül, és jelezte, hogy ha megkeresés érkezik a dél-amerikai ország hatóságától, akkor a jogszabályi kereteken belül a magyar rendőrség együttműködik.

Szászvári Linda, a férfi barátnője hétfőn az MTI-nek azt mondta: Rózsa Flores Eduardo 2004-ben vette meg a szurdokpüspöki házat. Katona volt, aki gyűjtötte a katonai tárgyakat, relikviákat, töltényhüvelyeket és késeket is. "Ezért hiszik azt, hogy itt fegyverarzenál van" - tette hozzá. A csütörtöki bolíviai rajtaütésben lelőtt férfi gyűjtött emellett rendszám- és utcanévtáblákat, de még a házfelügyelő fellehetőségét is jelzi egy tábla az udvaron.

Szászvári Linda cáfolta azokat a híreket, miszerint kedvese a  ház udvarán tartott lőgyakorlatokat. Azzal a hírrel, felvétellel kapcsolatban, hogy Rózsa Flores Eduardo Gyurcsány Ferenc arcképére lövöldözött, Szászvári Linda elmondta, a férfi a délszláv háborúból hozta haza a szétlőtt autóajtót, a Gyurcsány-fejet pedig, amit egy tüntetésen használtak, ajándékba kapta. Ebből a kettőből készült a "kompozíció", erre azonban nem lőtt - fűzte hozzá.

A szurdokpüspöki ház barna vaskapuján nagy, fehér betűs felirat áll: "Mondjon le!!!". Mellette a betonon mécsesek égnek.

Bolíviai kommandósok csütörtökön helyi idő szerint hajnali fél  négy körül támadtak Santa Cruz városban, a Las Américas nevű szálloda negyedik emeletén több emberre. Az akcióban - amelyet utóbb egy Evo Morales elnök meggyilkolására felesküdött terrorista sejt felszámolásának minősítettek - lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert; letartóztatták továbbá a magyar Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot.

Mécsesek Eduardo Rózsa Flores  szurdokpüspöki házának  kőkerítésén
Mécsesek Eduardo Rózsa Flores szurdokpüspöki házának kőkerítésén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.