Fegyverarzenál egy nagycenki lakásban

Egy flóbertpisztolyt, lőszereket, petárdákat és gránátot is találtak a tűzszerészek kedd este abban a nagycenki lakásban, amelyet azért kutattak át, mert a tulajdonosának az ujjait súlyosan roncsolta egy csőbomba.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kezdetben még csak három kézigránátot és két csőbombát találtak a rendőrök a lakásban. Később azonban a helyszínre kivonult tűzszerészek egy összeszerelt csőbombát, egy német gyártmányú tojásgránátot, 18 piropatront, 174 petárdát, 122 lőszert, egy flóbertpisztolyt, továbbá házilag készített gyutacsokat, lőport, valamint vegyszereket is lefoglaltak.

A lakás 57 éves tulajdonosával szemben lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság.

Kocsis Tünde alezredes, a rendőrség megyei szóvivője a kedd esti órákban azt közölte az MTI-vel: a mentőktől kapták az értesítést arról, hogy egy erősen roncsolódott kezű férfi, aki a sérüléseit először azzal magyarázta, hogy kaszával megvágta magát, majd azt állította: felrobbant egy csőbomba a kezében.

Ezt követően vizsgálták át a férfi otthonát, ahol rábukkantak a robbanóeszközökre. A sérültet a soproni Erzsébet Kórházba szállították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.