Fegyházbüntetésre ítélték a szügyi postajárat kirablóját

Fegyveresen elkövetett rablás miatt nem jogerősen 12 és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2010 októberében kirabolta a postajáratot a Nógrád megyei Szügyben - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Barsi József elmondta, hogy a szügyi postajáratot 2010. október 28-án két férfi rabolta ki. A bíróság a többszörösen büntetett 38 éves P. Istvánt ítélte el első fokon, társa kilétét eddig nem sikerült kideríteni.

A vádirat szerint a rablás napján egy lopott, szlovák rendszámú autó állt meg a reggeli postajárat mellett, majd a vádlott társa fegyverrel kényszerítette a postakocsi vezetőjét, hogy nyissa ki a hátsó ajtót, P. István pedig addig rángatta az autó aljához rögzített pénzkazettát, amíg ki nem szakította a helyéről.

A kazettában egymillió 200 ezer forint volt. A hozzá rögzített nyomtató, az állvány és maga a kazetta értéke további 325 ezer forint, így a rablók összesen egymillió 525 ezer forintos kárt okoztak a Magyar Posta Zrt.-nek.

A két férfi elmenekült a helyszínről, P. István bűnösségét genetikai szakértői vélemény, illetve tanúvallomások bizonyították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.