Fegyházba küldenék a halőrverőket

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablással vádolt meg a Siófoki Járási Ügyészség két férfit, akik miután orvhalászaton érte őket, megverték a halőrt. A vádhatóság a legsúlyosabb büntetési fokozatban, fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

Az eset még tavaly novemberben történt. A Somogy Megyei Főügyészség közlése szerint a halőr a hivatalos tájékoztatás szerint „a jogszerű horgászatot és halászatot ellenőrizte” a Sió-csatorna Siófok és a siójuti híd közti szakaszán, szolgálati jelvénnyel ellátott formaruhában, amikor felfigyelt egy apára és fiára, akik épp a közelében horgásztak.

Amikor a halőr a két férfi engedélyét kérte, azok motorra, illetve biciklire pattantak, és az addig fogott négykilónyi hallal megpróbáltak elmenekülni. Azonban a halőr eléjük állt, és miközben telefonon értesítette a rendőrséget, egy óvatlan pillanatban kivette a motoros orvhalász motorjából az indítókulcsot.

Azonnal nekiestek az orvhalászok. Apa és fia előbb csak szidalmazták, majd ütötték és rugdosták a hatósági embert. Majd lefogták és megmotozták, s miután visszaszerezték a motor kulcsait, a négy kiló lopott hallal elmenekültek.

Hivatalos személy sérelmére elkövetett rablásért – amennyiben a vádlottak terhére más bűncselekmény elkövetését nem állapítják meg – a bíróság öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.