Februárban érkezik a Steve Jobs akciófigura

Februártól bárki beszerezhet egy saját Steve Jobs babát. A harminc centiméter magas akciófiguráért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: 100 dollárba, vagyis huszonnégyezer forintnak megfelelő összegbe kerül majd, és ebben még nincs benne a szállítási költség.

Nem ez az első eset, hogy valaki így akar profitálni az Apple alapítójából. Tavaly év elején a MIC Gadget  nevű cég próbált az ideihez haosnló babák árusításával pénzt keresni, ők 89 dollárért árulták Jobs-ot miniben, azonban az Apple ügyvédei tettek róla, hogy az egész kezdeményezés hamar feledésbe merüljön. Az Apple ikonikus vezetője ugyanis nem járult hozzá, hogy nevét, képét és az Apple termékeket használja a MIC Gadget.

Most ismét felmerül ennek az opciónak a lehetősége, ugyanis az InIcons nevű kínai gyártó valószínűsíthetően szintén nem kért engedélyt a figura gyártásához sem Jobs családjától, sem pedig az Apple-től, épp ezért jó esély van arra, hogy beperelik a céget, és így az akciófigura értékesítése is meghiúsul, vagy rövid idő után kénytelenek lesznek beszüntetni.

Mindenesetre februárban még bárki hozzájuthat egy saját Jobs-figurához, nem kell mást tenni, mint online megrendelni azt. A körülbelül 30 centiméteres figura azoknak a ruháknak a miniatürizált változatait viseli, amelyeket Steve Jobs az Apple termékbejelentésein is viselt: kopott farmert, tornacipőt, egyszerű fekete pulóvert és persze szemüveget.

A cég honlapján több fotó is látható a figuráról, a műanyag Jobs iPaddel vagy iPhone-nal a kezében, vagy az első Macintosh számítógép miniatűr mása előtt pózol, de a külföldi lapok értesülései szerint ezek a kellékek nem járnak a babához.

Akinek pedig minden vágya Steve Jobs élethű babája, mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia: 100 dollárt, vagyis huszonnégyezer forintnak megfelelő összeget kérnek érte, és ebben még nincs benne a szállítása költség.

Forrás: The Telegraph, Fox News.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.