Fájó szívvel és répával vettek búcsút a mélabús Buboréktól

Egy cseh magánállatkertbe szállították csütörtökön az abonyi vadaspark legismertebb lakóját, Buborékot – írja a Szoljon.hu.
"Buborék ma már egy, az abonyihoz hasonló méretű cseh magánállatkertben lakik, a Zoo Dvorecben" – meséli Tóth Tibor, a nílusi víziló korábbi gazdája, aki állatkertjét tavaly költöztette el Abonyból Felsőlajosra. Buborék kivételével az összes állat az új helyre került, a víziló azonban maradt: Tiborék hosszú küzdelem után sem kaptak építési engedélyt formai okok miatt a víziló kifutójához, két medencéjéhez, új házához.
Csabai István

A gazdája szerint az állat nagyon rosszul viselte a magányt, rettentően mélabús volt az utóbbi hónapokban. Hiányoztak neki a látogatók, a gyerekek, akiket nagyon kedvel.

Csabai István

"Fájt a szívem, amikor becsalogattuk a ládába. Két vödörnyi almával és sárgarépával jutalmaztuk meg odabent. Nyugodtan viselte a daruzást is, semmi stressz nem látszott rajta. Aztán hajnal 4 órakor útnak indultak. Ez a búcsú volt életünk egyik legszomorúbb, legnehezebb pillanata" – mondta Tóth Tibor, aki nyolcvan külföldi állatkertet és szafari parkot keresett meg, mielőtt sikerült megállapodnia a cseh magánállatkert tulajdonosával.

Részletek a Szoljon.hu-n >>>

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.