Fagyos hétvégénk lesz

Csütörtökön több fokkal hidegebb időszak kezdődik, több helyen lesznek éjszakai fagyok a hétvégén - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerdán az MTI-nek.

Jenki Szilvia tájékoztatása szerint jelenleg egy hidegfront vonul át a Kárpát-medence felett, ennek hatására többfelé lehet számítani esőre, záporesőre. Csütörtökön nagyrészt napos idő várható, már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor. Az északnyugati szél sok helyen erős lehet, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökések is várhatók. Enyhül a nappali felmelegedés, a hajnali 5-10 Celsius-fokról 12-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken főként a keleti tájakon még előfordulhat egy-egy zápor, az ország nagy részén azonban sok napsütésre van kilátás, ennek ellenére hűvös lesz - mondta a meteorológus.

A hétvégén és a jövő hét elején nem valószínű csapadék, jobbára napos idő várható, de a jövő hét első napjaiban az éjszaka képződő ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak majd fel. Egyre több helyen lesznek éjszakai fagyok, vasárnap és hétfőn néhol mínusz öt, mínusz hét fok is lehet. Tovább enyhül a nappali felmelegedés is; hétfőn 7-12, kedden 8-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet - mondta Jenki Szilvia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.